Teknikchef: Massive ventetider efter kommunalreform

Venstres miljøordfører tror ikke, at kommunalchef får ret i, at strukturreformen vil afføde massive sags-pukler. Men det gør S og K.
Formanden for de kommunale teknikchefer advarer om, at strukturreformen vil skabe massive ventetider i sagsbehandlingen, når kommunerne overtager efter amterne.
Formanden for de kommunale teknikchefer advarer om, at strukturreformen vil skabe massive ventetider i sagsbehandlingen, når kommunerne overtager efter amterne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Pointen hermed er, at dette ikke kan løses med en massiv indsats af ressourcer, for disse ressourcer findes ikke. Selv om vi i kommunerne fik ubegrænsede økonomiske muligheder for at ansætte folk til opgaven, ville vi ikke kunne finde dem på jobmarkedet, for det er støvsuget allerede. Vi vil heller ikke kunne udlicitere opgaven, for det er en myndighedsopgave, Og vi vil ikke kunne oprette kommunale fællesskaber med henblik på at nyttiggøre vores viden på tværs, for det er lovgivningsmæssigt blevet forhindret.

Mikael Jentsch
Kommunal Teknisk Chefforening

Politikerne skal være med til at forberede private og virksomheder på, at sagsbehandlingen på miljøområdet, som kommunerne overtager i forbindelse med strukturreformen, vil blive ramt af voldsomt lange ventetider, som kun langsomt vil forsvinde.

Det skriver formanden for Kommunal Teknisk Chefforening, Mikael Jentsch, i dagens debatindlæg i Altinget.

Ifølge ham vil en stor del af ventetiden opstå, fordi de sager som amterne ikke får afsluttet inden årsskiftet, skal tages op på ny af kommunerne.Det vil især være miljøgodkendelser til virksomheder og landbrug, der vil blive forsinkede, forklarer Mikael Jentsch til Altinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024