Total forvirring i Fødevareudvalget

Intern strid i regeringen skaber uklarhed om landdistriktsmidlerne. Fødevareministeren lover afklaring i denne uge – måske.
Miljøminister Connie Hedegaard (K) har sat en kæp i hjulet for fordelingen af landdistriktsmidlerne.Hun vil have flere penge til skovrejsning.
Miljøminister Connie Hedegaard (K) har sat en kæp i hjulet for fordelingen af landdistriktsmidlerne.Hun vil have flere penge til skovrejsning.
Niels Th. Dahl

Vi hører først det ene og så det andet – og i hvert fald en hel masse rygter. Hvordan synes ministrene egentlig selv, det går?

Mette Gjerskov
Medlem af Fødevareudvalget for Socialdemokraterne

Forvirringen var på forhånd total blandt medlemmerne af Folketingets fødevareudvalg, inden fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) og miljøminister Connie Hedegaard (K) skulle i åbent samråd om fordelingen af EU's landdistriktsmidler onsdag.

Egentlig var Dansk Folkeparti og fødevareministeren nemlig allerede torsdag i sidste uge nået til en aftale om fordelingen af pengene mellem vækst- og miljøstøtte. I fredags forlød det imidlertid, at forhandlingsresultatet var optaget som en del af finanslovsforhandlingerne, men onsdag morgen - kun få timer efter at finanslovsaftalen blev indgået mellem regeringen og DF - gik det op for de overraskede fødevarepolitikere, at der ikke lå nogen endelig aftale alligevel.

"Vi hører først det ene og så det andet - og i hvert fald en hel masse rygter. Hvordan synes ministrene egentlig selv, det går?", spurgte medlem af Fødevareudvalget Mette Gjerskov (S) i samrådet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024