Troels Lund fastholder forklaringer i DMU-sag

SKOV: Miljøministeren fastholder, at han i 2007 krævede, at Danmark lagde DMU's faglige vurderinger til grund for indberetningerne til EU. SF undrer sig over ministeren.
Anders Jerking
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) var i går indkaldt til Folketingets spørgetime for at svare på spørgsmål om skov-sagen, hvor Miljøministeriet beskyldes for at blæse på DMU's faglige vurderinger og i stedet tegne et forskønnet billedet af de danske skoves tilstand.

I sidste uge sagde ministeren til både Altinget og Jyllands-Posten, at han i december 2007 krævede, at hans ministerium fulgte DMU's faglige vurderinger. Det svar fastholdt han i folketingssalen.

"Som det er fremgået af blandt andet Jyllands-Posten, gav jeg, da jeg lige var tiltrådt som minister, klart udtryk for, at vi i forhold til den fremtidige udvikling for arter og naturtyper skulle lægge DMU's faglige vurderinger til grund for ikke at blande faglighed sammen med politik. Det er fremgået af medierne, og det står jeg fuldt og helt ved," sagde Troels Lund Poulsen i går.

Venter på redegørelse 
Det var SF's miljøordfører, Ida Auken, der havde indkaldt ministeren. Hun undrede sig over ministerens forklaring, fordi det netop ikke var DMU's faglige vurderinger, der blev indberettet til EU.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024