Troels Lund ikke tilfreds med Tøndermarsk-tilslutning

FUGLE: Foreløbig har kun fire private lodsejere tilmeldt sig ny aftale i Tøndermarsken. Miljøministeren havde håbet på større tilslutning.
Anders Jerking
En ny ordning skulle sikre våde marker i Tøndermarsken til gavn for fuglene. Men det er langtfra alle landmænd, der vil være med.

I sidste uge kom det frem, at kun 17 ud af de 25 landmand, der forpagter de kommunale jorde, har tilmeldt sig ordningen. Nu viser det sig, at kun fire private lodsejere vil være med. Det fremgår af et svar fra miljøminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketinget.

Da miljøministeren i september var i samråd om den nye aftale om Tøndermarsken, kaldte han aftalen for "fantastisk". Samtidig understregede han, at aftalen ville betyde, at mange marker vil blive våde. Nu er ministerens begejstring mindre.

"Jeg havde selvfølgelig håbet på en større tilslutning allerede nu, men jeg vil foreløbig afvente det endelige resultat, inden jeg tager stilling til, hvad der eventuelt videre skal ske," skriver ministeren i et svar til Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024