Troels Lund: Pant-aftale på plads i 2010

GENBRUG: Miljøministeren regner med, at en aftale om pant på tyske dåser kan træde i kraft næste år. Bryggerier, detailhandel og Dansk Retursystem skal i løbet af få uger aflevere et oplæg.
Anders Jerking
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) håber, at en ny pant-aftale mellem Danmark og Tyskland kan komme til at fungere inden udgangen af næste år. Det fortalte ministeren på et samråd i Folketingets Miljøudvalg onsdag.

Miljøministeren indgik i august en aftale med sin tyske kollega om de principper, som en kommende aftale skal baseres på. Efterfølgende har Troels Lund Poulsen holdt møde med repræsentanter for bryggerierne, Dansk Retursystem og detailhandlen.

"De har over for mig tilkendegivet, at de vil bidrage til at finde en praktisk løsning, der bygger på de aftalte principper. Det er jeg meget tilfreds med," sagde miljøministeren på samrådet.

Han fortalte, at bryggerierne, Dansk Retursystem og detailhandelen sammen med Miljøstyrelsen i løbet af få uger vil aflevere et udkast til en konkret, praktisk løsning på pant-problemet. Da dette arbejde er i gang, ønskede ministeren ikke at gå i detaljer med, hvordan pant-problemet konkret skal løses. Dog slog han fast, at eventuelle overskydende midler ikke skulle tilfalde grænsehandlen, men Dansk Retursystem.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024