Udenrigsministeren skal på banen

NYHED: En usædvanlig mail tikkede mandag ind i udenrigsminister Per Stig Møllers (K) mailbox. En samlet opposition kræver, at han går ind i sagen om skrotfærgen Kong Frederik IX. For det, der er gjort hidtil fra miljøministerens side, har ikke virket.
Marie Andergren

Det, der er gjort hidtil fra miljøministerens side, har ikke virket. Derfor er der brug for at markere på et endnu højere politisk plan i Danmark, at denne sag er meget vigtig. Hele verdens miljøøjne hviler på Danmark.

Pernille Blach Hansen (S)
Miljøordfører
Fakta
  • Færgen lå i Korsør havn i to år, inden den midt i marts forlod Danmark for officielt at fungere som passagerskib i Golfen, men reelt havde kurs mod Indien for at ende som miljøfarligt skrot.

  • Hundredvis af skibe sendes hvert år til ophugning i Indien, så stålet kan sælges videre. Problemet er bare, at skibene typisk indeholder de farlige stoffer asbest og kviksølv, som hverken miljøet eller arbejderne er beskyttet mod, og som det ifølge internationale regler er forbudt at eksportere.


  • Kilde: Altinget
    En usædvanlig mail tikkede mandag ind i udenrigsminister Per Stig Møllers (K) mailbox.

    Miljøordførerne for Folketingets fem oppositionspartier har fundet fælles fodslag i sagen om færgen Kong Frederik IX, der venter på at blive skottet på den omstridte Alang-strand i Indien.

    Derfor har de sendt en fælles mail til udenrigsministeren med følgende ordlyd:

    "Undertegnede partier opfordrer dig til straks at tage kontakt til den indiske udenrigsminister med henblik på at sikre, at M/F Kong Frederik IX ikke skrottes i Indien."

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024