Urimelig lejeregulering

13/2-06: Jeg er enig i, at det virker urimeligt, at lejen for grunde til helårsbeboelse reguleres på samme måde som lejen for attraktivt beliggende sommerhusgrunde, svarer ministeren.
Dokumentation
Spørger: Ole Stavad (S)

Spørgsmål S 2472: Anser ministeren det for rimeligt, at lejen for et grundstykke, der ifølge lejekontrakten med Skov- og Naturstyrelsen "kun må benyttes til privat helårsbeboelse" reguleres efter "indeks for kontantpriser for sommerhuse" med den konsekvens, at grundlejen er mere end fordoblet siden 2001, og vil ministeren anmode Skov- og Naturstyrelsen om at optage forhandlinger med lejere af de grunde, som benyttes til helårsbeboelse for at aftale en mere rimelig leje og reguleringsmekanisme?

Svar fra ministeren: Jeg er enig i, at det virker urimeligt, at lejen for grunde til helårsbeboelse reguleres på samme måde som lejen for attraktivt beliggende sommerhusgrunde. Især set i lyset af de seneste års store stigninger i sommerhusprisindekset. Derfor har jeg bedt Skov- og Naturstyrelsen om at være opmærksom på forholdet og sørge for, at lejemål for grunde, der ligger udenfor de egentlige sommerhusområder, og som lejes ud til lejere, der ejer et helårshus på grunden, tages op til revision. I den forbindelse vil Skov- og Naturstyrelsen efter drøftelser med lejerne finde et rimeligt leje niveau og en reguleringsfaktor alt efter lejemålets karakter.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024