Utilstrækkelig håndsrækning!

Rentolinforeningen kritiserer den låneordning, som alle Folketingets partier netop har indgået. Låneordningen er "utilstrækkelig," fordi den kun hjælper familier med behov for mindre renovation af deres huse. MIljøministeren afviser at staten har et ansvar. De Rentolin-ramte er dybt uenige.
Marie Andergren

Jeg forstå ikke, hvorfor politikerne ikke har lært noget af Thule- og blødersagen. Hvorfor skal vi kæmpe i 10 år før nogen bare så småt begynder at tage os alvorligt?

Ellen Margrethe Christensen
Formand for de Rentolin-ramte
Fakta
  • Der ydes 13-årige lån, hvor de første 3 år er rente- og afdragsfri. Der fastsættes ingen maksimums beløbsgrænse for garanti- og rentetilskudstilsagnet.

  • Dog kan tilsagnet ikke overstige udgifterne til udskiftning af de faste rentolinbehandlede bygningsdele af træ og andre specifikt nævnte bygningsdele, der er omfattet af de verserende søgsmål, tillagt eventuel sagkyndig bistand og omkostninger i forbindelse med etableringen af lånet.

  • Hvis der søges om et tilsagn på mere end 300.000 kr., stilles krav om erklæring fra en byggesagkyndig vedrørende rimeligheden af det tilbud for udskiftning af rentolinbehandlet træ, der ligger til grund for ansøgningen.


  • Kilde: Miljøministeriet
    "Utilstrækkeligt."

    Sådan karakteriserer Rentolinforeningen den låneordning, som alle Folketingets partier netop har tilsluttet sig.

    De flere hundrede familier, som har behandlet deres hjem indendørs med det giftige træbehandlingsmiddel Rentolin, får hermed - efter flere års uvished - mulighed for en statskautioneret låneordning med rentetilskud, så de kan udskifte det Rentolin-behandlede træ i deres hjem.

    Læs aftalen

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024