Verdens miljø er stadig på gal kurs

De seneste 30 år har der været en nedgang i verdens biologiske mangfoldighed på 40 procent, viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. WWF kalder situationen "alarmerende" og opfordrer verdens regeringer til at etablere et netværk af fredede naturområder.
Marie Andergren

Verdens regeringer har på adskillige FN-konferencer forpligtet sig til at opnå en klar reduktion af tabet af biologisk mangfoldighed inden 2010. Resultaterne i Living Planet Report understreger endnu en gang nødvendigheden af at denne forpligtigelse tages alvorligt.

Kim Carstensen
Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden
Living Planet Report 2004 viser, at menneskeheden samlet lægger et pres på naturen, der er 20 procent større end naturens evne til at gendanne sig selv.

Presset på planetens ressourcer har betydelige konsekvenser for den biologiske mangfoldighed og menneskets muligheder for at sikre naturens ressourcer i fremtiden, vurderer WWF Verdensnaturfonden.

Læs rapporten her

I perioden 1970 til 2000 har der været en generel nedgang i verdens biologiske mangfoldighed på 40 procent. Det er konklusionen på rapportens analyse af bestandsudviklingen for mere end 1.000 arter.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024