Vesselbo parat til at udskyde kvælstof-indsats

VANDPLAN: Efter store protester fra landbruget overvejer Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, om dele af kvælstofs-indsatsen kan udskydes til efter 2015. Socialdemokraterne raser.
Anders Jerking
Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, er nu parat til at slække på tidsplanen i Grøn Vækst for at komme landbruget i møde.

I Grøn Vækst blev det besluttet, at kvælstofudvaskningen skal reduceres med 19.000 ton årligt i 2015 for at kunne leve op til EU's vandrammedirektiv. Men nu er Eyvind Vesselbo parat til at udskyde noget af indsatsen til efter 2015.

"Vi skal diskutere, om man kan implementere direktivet på en mere fleksibel måde, så man ikke så strikt overholder de tidsgrænser, der ligger. Det kan være, at der skal bruges mere effektive virkemidler, men at det så tager to år mere at nå målene," siger Vesselbo og understreger, at målet om at reducere 19.000 ton står fast.

For lidt vækst i Grøn Vækst
Vesselbo mener ikke, at der i øjeblikket er balance mellem miljøtiltagene og vækst-initiativerne i Grøn Vækst.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024