Vi savner klare svar

Hvem skal stå for Natura 2000, grundvandsområdet og EUs vandrammedirektiv? Ebbe Møller Olesen, kontorchef i Storstrøms Amt, stiller spørgsmålet på vegne af flere hundrede frustrerede ansatte i amterne. De savner klare svar fra miljøministeren om kommunalreformen.
Marie Andergren

Miljøministeren må jo vide det. For når hun i et samråd forleden fortalte, hvor mange folk, der skal til regionerne, kommunerne og staten, hvorfor får vi så ikke noget at vide? Miljøministeren holder kortene tæt ind til kroppen, og det er stærkt uheldigt.

Ebbe Møller Olesen
Kontorchef i teknik- og miljøforvaltningen, Storstrøms Amt
"Vi har mange frustrerede ansatte, for vi får intet at vide. Der er stor usikkerhed om, hvor mange opgaver skal flyttes hen. Og blandt andet er miljøministerens svar ikke klare."

Sådan siger kontorchef for Teknik- og Miljøforvaltningen i Storstrøms Amt, Ebbe Møller Olesen, til Altinget.

Selvom regeringen for godt tre uger siden indgik en udmøntningsplan med forligspartiet Dansk Folkeparti, så er der ifølge kontorchefen mange "tvetydigheder". Tvetydigheder, der skaber røre og usikkerhed blandt de ansatte i amter og kommuner.

Et "hul" fra 2007 til 2009
Størst usikkerhed er der omkring Natura 2000 (internationale naturområder), miljøovervågningen, hele grundvandsområdet og EUs vandrammedirektiv.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024