Udvalget
svarer
Mai Mercado

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, hvilken tryghed børneattester giver, som voksenattester ifølge regeringen ikke kan give.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 61, Spørgsmål 19
Vil ministeren redegøre for, hvilken tryghed børneattester giver, som voksenattester ifølge regeringen ikke kan give? Der henvises til, at det er regeringens holdning, at forslaget om voksenattester let vil kunne skabe en falsk tryghed, jf. svar på spørgsmål 8.

Svar fra mandag den 28. maj 2018
Indledningsvis skal det mere generelt understreges, at der ikke ud fra regeringens manglende støtte til indførelse af voksenattester kan drages den konklusion, at regeringen også er imod børneattester.

Dernæst bemærkes i forhold til det stillede spørgsmål, at de forseelser, som der i beslutningsforslag B 61 er lagt op til at medtage på voksenattester, rummer et langt bredere spektrum af lovovertrædelser end dem, der fremgår af børneattesterne. Børneattesterne indeholder alene oplysninger om overtrædelse af bestemmelser om radikalisering, terrorisme og sexualforbrydelser. Til sammenligning er der lagt op til, at f.eks. også vold og tyveri skal fremgå af voksenattesterne.

Sandsynligheden for, at en begået lovovertrædelse vil forblive uopdaget og dermed ikke fremgå af voksenattesten, vil på den måde blive væsentligt større end ved børneattesterne, ganske enkelt fordi flere forseelser indgår.

På den baggrund vægter argumentet om frygt for at skabe falsk tryghed en del tungere, når det gælder voksenattester, end når det gælder børneattester.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024