Trine Torp
svarer
Sophie Løhde

Trine Torp (SF) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, hvorledes "tema" skal forstås i denne sammenhæng, dvs. hvor bredt eller smalt vil disse temaer blive defineret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 1
Det fremgår af lovforslaget, at de nærmere temaer, som fonden skal disponere og investere inden for, besluttes årligt i forbindelse med forhandlingerne om finansloven. Vil ministeren uddybe, hvorledes "tema" skal forstås i denne sammenhæng, dvs. hvor bredt eller smalt vil disse temaer blive defineret?

Svar fra onsdag den 7. november 2018
Den Sociale Investeringsfond består af en investeringsfond (30 mio. kr.) og en udviklingsfond (18 mio. kr.). Det følger af satspuljeaftalen for 2018-2021, at investeringsfonden skal investere i sociale investeringsprogrammer, hvor der er en veldokumenteret business case for den pågældende indsats.

Endvidere følger det af aftalen, at udviklingsfonden skal udvikle og modne minimum tre nye indsatser på de større velfærdsområder ved at yde tilskud til at offentlige myndigheder kan udvikle sociale investeringsprogrammer sammen med fx almennyttige fonde, civilsamfundsorganisationer mv.

Det skal i forbindelse med de årlige finanslovsforhandlinger besluttes inden for hvilke temaer, investeringsfonden og udviklingsfonden skal investere i. Det vil være op til politisk forhandling, hvor bredt temaerne skal defineres. Det bemærkes, at beslutningen om temaer i år udskydes en smule efter aftale i satspuljekredsen.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024