Rasmus Vestergaard Madsen
svarer
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, hvordan man planlægger at skelne mellem afkast af fondens investeringer, der skyldes private investeringer, og hvilken del af et afkast der bør tilfalde det offentlige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 7
Vil ministeren oplyse, hvordan man planlægger at skelne mellem afkast af fondens investeringer, der skyldes private investeringer, og hvilken del af et afkast der bør tilfalde det offentlige?

Svar fra onsdag den 7. november 2018
Med lovforslaget lægges der op til, at Den Sociale Investeringsfond kan indgå i nye partnerskaber og investere i sociale investeringsprogrammer. Et socialt investeringsprogram er en ny form for partnerskab, der baseres på en resultatbaseret kontrakt og med inddragelse af én eller flere investorer.

Der lægges med lovforslaget endvidere op til, at fondens bestyrelse – inden for de politisk fastlagte rammer – har et vist handlerum til at lede og disponere over fondens midler, herunder bl.a. til at vurdere hensigtsmæssigheden i forhold til risikofordeling og afkastprofiler i partnerskabernes enkelte konkrete investeringer.

Det bemærkes, at partnerskaber, som beskrevet, ovenfor kan etableres alene med offentlige aktører. Det kan eksempelvis være en offentlig investor, som Den Sociale Investeringsfond, der indgår i et partnerskab med en kommune om at finansiere en kommunalt leveret velfærdsindsats. I tilfælde hvor det alene er det offentlige, der indgår som investor i et partnerskab, vil eventuelle afkast alene tilfalde det offentlige.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024