Rasmus Vestergaard Madsen
svarer
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, om teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, som sikrer, at der i sammensætningen af fondens bestyrelse er et flertal af personer med socialfaglig, pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 31
Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, som sikrer, at der i sammensætningen af fondens bestyrelse er et flertal af personer med socialfaglig, pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund?

Svar fra onsdag den 7. november 2018
1.

Et ændringsforslag som nævnt i spørgsmålet vil kunne udformes således:

”Ændringsforslag til Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond (L 56) f (…), tiltrådt af (…) ndsættes efter ”formål.”: ”Et flertal af bestyrelsesmedlemmerne skal besidde socialfaglig, pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund.” [Ændring af kriterier for udpegning af bestyrelsesmedlemmerne]

Bemærkninger til nr. 1 Det fremgår af det fremsatte lovforslags § 9, stk. 3, at bestyrelsesmedlemmer udpeges på baggrund af deres faglige kvalifikationer og ekspertise og skal til sammen have de nødvendige kompetencer til at varetage fondens formål. Af de specielle bemærkninger fremgår det yderligere, at bestyrelsens kompetencer skal omfatte både økonomiske kompetencer på investeringsområdet og viden om den offentlige sektor og civilsamfundet.

Den foreslåede ændring af stk. 3 indebærer, at et flertal af bestyrelsesmedlemmerne skal besidde socialfaglig, pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund.

2.

Det er min opfattelse, at der med lovforslagets § 9, stk. 3 er fundet den rette balance i bestyrelsens sammensætning, og ministeriet finder ikke, at der er behov for at ændre eller yderligere præcisere bestemmelsen.

Jeg kan således ikke tilslutte mig et sådant ændringsforslag.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024