Rasmus Vestergaard Madsen
svarer
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, om teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, som ændrer i formålsbestemmelsens stk. 2, nr. 2

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 32
Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, som ændrer i formålsbestemmelsens stk. 2, nr. 2, således at fonden ikke skal danne grundlag for nye private investeringer, men i stedet skal udvikle og modne nye indsatser på de store velfærdsområder, som sikrer forebyggelse og tidlige indsatser?

Svar fra onsdag den 7. november 2018
1.

Et ændringsforslag som nævnt i spørgsmålet vil kunne udformes således:

”Ændringsforslag til Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond (L 56) f (…), tiltrådt af (…) tk. 2, nr. 2, og private investeringer” investeringer, som sikrer forebyggelse og tidlige indsatser”.

[Ændring af Den Sociale Investeringsfonds formål]

Bemærkninger til nr. 1 Det fremgår af det fremsatte lovforslags § 1, stk. 2, at Den Sociale Investeringsfond har til formål at, 1) udbrede indsatser på de større velfærdsområder, der skaber bedre resultater og samtidig mindsker de offentlige udgifter, og 2) udvikle og modne nye indsatser på de større velfærdsområder, der kan danne grundlag for nye offentlige og private investeringer.

Den foreslåede ændring indebærer, at fonden ikke skal danne grundlag for nye private investeringer, men i stedet skal udvikle og modne nye indsatser på de store velfærdsområder, som sikrer forebyggelse og tidlige indsatser.

2.

Det er min opfattelse, at der i formålsbestemmelsen i lovforslagets § 1, stk. 2, nr. 1 er fundet den rette balance, og ministeriet finder ikke, at der er behov for at ændre eller yderligere begrænse bestemmelsen. Det fremgår bl.a. af satspuljeaftalen for 2018-2021, at ”derfor er der behov for at skabe rammer for nye partnerskaber mellem den offentlige, den private og den frivillige sektor ved at tiltrække ny kapital til investeringer i nye, helhedsorienterede sociale investeringsprogrammer.” Det er således politisk aftalt, at det skal være muligt for private investorer at indgå i partnerskaber med fonden om at iværksætte sociale investeringsprogrammer.

Jeg kan således ikke tilslutte mig et sådant ændringsforslag.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024