Pernille Skipper
svarer
Mai Mercado

Pernille Skipper (EL) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, hvilke undersøgelser af sagsbehandlingstiden der ligger til grund for beslutningen om, at forslaget er den bedste måde til nedbringelse af sagsbehandlingstiden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 155, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvilke undersøgelser af sagsbehandlingstiden der ligger til grund for beslutningen om, at forslaget er den bedste måde til nedbringelse af sagsbehandlingstiden, og hvilke undersøgelser af årsagen til lang sagsbehandlingstid ministeren baserer sit forslag på?

Svar fra torsdag den 14. marts 2019
”Vil ministeren redegøre for, hvilke undersøgelser af sagsbehandlingstiden der ligger til grund for beslutningen om, at forslaget er den bedste måde til nedbringelse af sagsbehandlingstiden, og hvilke undersøgelser af årsagen til lang sagsbehandlingstid ministeren baserer sit forslag på?” Svar:

Jeg henviser til min samtidige besvarelse af SOU L 155 – spm. 1, hvor det fremgår, at Ankestyrelsen offentliggjorde en undersøgelse i august 2018 om adoption uden samtykke, hvor Ankestyrelsen identificerer en række barrierer for, at kommunerne anvender muligheden for at rejse en sag om adoption uden samtykke. En af barriererne er ifølge undersøgelsen, at sagsforløbene er ressourcekrævende og lange. Der peges i rapporten også på, at reglerne om beskikkelse af advokater for barnet og sagens øvrige parter er uklare.

Hertil kommer, at ministeriet har modtaget oplysninger om sagsbehandlingstiderne fra Ankestyrelsen og Statsforvaltningen, herunder om sagsbehandlingstiden ved domstolene.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024