Karina Adsbøl
svarer
Mai Mercado

Karina Adsbøl (DF) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, om børn, der bliver tvangsbortadopteret, får ret til at se deres biologiske ophav og ret til kontakt til søskende og netværk

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 155, Spørgsmål 8
Vil ministeren redegøre for, om børn, der bliver tvangsbortadopteret, får ret til at se deres biologiske ophav og ret til kontakt til søskende og netværk?

Svar fra fredag den 15. marts 2019
”Vil ministeren redegøre for, om børn, der bliver tvangsbortadopteret, får ret til at se deres biologiske ophav og ret til kontakt til søskende og netværk?” Svar:

Efter forældreansvarslovens § 20 a vil der kunne fastsættes samvær eller anden kontakt mellem det adopterede barn og barnets oprindelige slægt, hvis det er til barnets bedste. Samtlige forhold omkring barnet og ansøgeren vil skulle indgå i en vurdering af barnets bedste. Dette gælder også barnets forudgående kendskab til ansøgeren og dennes evne til at gennemføre et samvær, møde til aftalte tider mv.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024