Liselott Blixt
svarer
Ellen Trane Nørby

Liselott Blixt (DF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om justering af taksterne for psykiatriske færdigbehandlingsdage, så det kommer til at fremgå, at der skal ske visitering til præcist de institutioner, der passer til den enkeltes behov

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 4
Er ministeren indstillet på at præcisere forslaget i forhold til justering af taksterne for psykiatriske færdigbehandlingsdage, så det kommer til at fremgå, at der skal ske visitering til præcist de institutioner, der passer til den enkeltes behov?

Svar fra torsdag den 21. marts 2019
Med lovforslaget styrkes kommunernes incitament til at hjemtage patienter ved endt behandling i sygehuspsykiatrien. Justering af taksten for psykiatriske færdigbehandlingsdage vil med forslaget blive udformet i lighed med den statslige takst for somatiske færdigbehandlingsdage, hvor der dog tages hensyn til, at kommunerne har behov for mere tid til at finde ud af, hvilket tilbud der er rigtigt for den enkelte patient.

Derudover foreslås det at indfase justeringen af færdigbehandlingstakst over tre år med et ønske om at skabe tid til eventuelle strukturelle og organisatoriske ændringer i kommunerne og i snitfladen mellem regioner og kommuner.

I et samlet sundhedsvæsen, der går på tværs af sektorer, er en klar arbejdsdeling mellem regioner og kommuner vigtig. Det indebærer bl.a., at kommunerne hjemtager færdigbehandlede borgere, så snart behandlingen på sygehuset vurderes afsluttet. Denne arbejdsdeling mellem regioner og kommuner ændres ikke med lovforslaget, hvor kommunerne fortsat vil have ansvaret for, at borgeren bliver visiteret til et tilbud, der passer til den enkeltes behov.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024