Pernille Skipper
svarer
Mai Mercado

Pernille Skipper (EL) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, hvorvidt sagsbehandlingstiden er tilfredsstillinde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 155, Spørgsmål 24
Under henvisning til ministerens svar på spørgsmål nr. 7 bedes ministeren svare på, om ministeren under forudsætning af den forventede forkortelse af sagsbehandlingstiden vil finde sagsbehandlingstiden tilfredsstillende?

Svar fra mandag den 25. marts 2019
”Under henvisning til ministerens svar på spørgsmål nr. 7 bedes ministeren svare på, om ministeren under forudsætning af den forventede forkortelse af sagsbehandlingstiden vil finde sagsbehandlingstiden tilfredsstillende?” Svar:

Det er helt afgørende, at der i sager om adoption uden samtykke er en høj grad af retssikkerhed, idet afgørelsen for både barn, forældre og barnets eventuelle plejeforældre har en meget indgribende karakter. Ændringer af behandlingen af sagerne med henblik på en nedbringelse af sagsbehandlingstiden må derfor på ingen måde svække retssikkerheden.

Sagsgangen hos de involverede myndigheder skal sikre en grundig belysning af barnets og forældrenes forhold og en grundig børnefaglig og juridisk behandling. Det er tidskrævende at få et tilstrækkeligt og fyldestgørende grundlag for at træffe så indgribende en afgørelse som adoption uden samtykke. Derfor er det særlig vigtigt, at den dobbelte sagsbehandling fjernes, så sagsbehandlingstiden ikke unødigt forlænges.

Som det fremgår af min besvarelse af SOU L 155 – spm. 1 af 14. marts 2019 vurderes det, at der med forslaget er ramt den rigtige og nødvendige balance med henblik på at nedbringe sagsbehandlingstiden i forhold til retssikkerheden.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024