Louise Schack Elholm
svarer
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om at oversende de early warnings fra Skattestyrelsen, som lovforslaget baserer sig på, i fortrolig form

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 9
I forlængelse af svar på spørgsmål 2 bedes ministeren i fortrolig form oversende de early warnings fra Skattestyrelsen, som lovforslaget baserer sig på.

Svar fra mandag den 2. december 2019
Skattestyrelsens early warnings vedrørende gældseftergivelser mv. og beskatning af kapitalfondspartneres merafkast vil blive oversendt til Skatteudvalget i fortrolig form.

De to early warnings vedrørende A/B-modeller og gennemsnitsmetoden indgår i Undersøgelseskommissionen om SKATs undersøgelse.

Det følger af lov om undersøgelseskommissioner § 31, stk. 1, at der ikke uden samtykke fra undersøgelseskommissionen må gives aktindsigt efter lov om offentlighed i forvaltningen i materiale, der indgår i undersøgelsen. Udlevering af materiale til Folketinget er ikke omfattet af lov om offentlighed i forvaltningen, men de principielle betragtninger omkring og hensynene bag høring af undersøgelseskommissionen gør sig tilsvarende gældende for udlevering af materiale til Folketinget.

Skatteministeriet har derfor iværksat en høring af Undersøgelseskommissionen om SKAT med henblik på vurdering af, om de to early warnings vedrørende A/B-modeller og gennemsnitsmetoden kan udleveres fortroligt til Folketinget. Når der foreligger et svar fra kommissionen vedrørende disse dokumenter, vil jeg hurtigst muligt fremsende et supplerende svar til Skatteudvalget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024