Marie Bjerre
svarer
Morten Bødskov

Marie Bjerre (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorledes Skatteministeriet har vurderet, at der vil være et provenu på henholdsvis 40 mio. kr. og 20 mio. kr. varigt af henholdsvis indgrebet mod utilsigtet udnyttelse af gennemsnitsmetoden ved opgørelse af aktieavancer og justering af reglerne om beskatning af gæld

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 11
Vil ministeren redegøre uddybende for, hvorledes Skatteministeriet har vurderet, at der vil være et provenu på henholdsvis 40 mio. kr. og 20 mio. kr. varigt af henholdsvis indgrebet mod utilsigtet udnyttelse af gennemsnitsmetoden ved opgørelse af aktieavancer og justering af reglerne om beskatning af gæld? I forlængelse heraf bedes ministeren oplyse, om provenuet indgår i råderummet, eller om det er disponeret til et bestemt område.

Svar fra fredag den 29. november 2019
Ved provenuvurderingen af både er der taget udgangspunkt i skattemyndighedernes kendskab til konkrete sager i de foregående år. For en nærmere redegørelse henvises til lovforslagets almindelige bemærkninger afsnit 3. økonomiske konsekvenser og implementeringskonsekvenser for det offentlige.

Merprovenuet er ikke disponeret til bestemte formål og vil således som udgangspunkt indgå i opgørelsen af det økonomiske råderum.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024