Udvalget
svarer
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 2/12-19 fra KPMG Acor Tax om den modsvarende lovhjemmel på kreditorsiden i forhold til beskatning af renter

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 12
Ministeren bedes kommentere henvendelse af 2. december 2019 fra KPMG vedr. den modsvarende lovhjemmel på kreditorsiden i forhold til beskatning af renter, jf. L 4 - bilag 9.

Svar fra onsdag den 4. december 2019
I forlængelse af svaret på spørgsmål 1 og 7 anfører KPMG, at det er positivt, at Skatteministeriet bekræfter, at kreditor har adgang til at få tilbageført modsvarende og indtægtsførte renteindtægter, når debitor skal have tilbageført rentefradrag efter ligningslovens §

5, stk. 9. KPMG henviser til, at der i denne forbindelse også refereres til notat af 30. november 1995 udarbejdet af Skatteministeriet.

KPMG spørger i den anledning, hvor denne lovhjemmel findes til, at kreditor, jf. Skatteministeriets notat af 30. november 1995, kan få tilbageført modsvarende indtægtsførte renteindtægter, når der modsat med direkte lovhjemmel skal ske tilbageførsel af rentefradrag hos debitor efter ligningslovens § 5, stk. 9.

Efter KPMG’s opfattelse mangler den modsvarende lovhjemmel på kreditorsiden i forhold til beskatning af renter i lighed med tab (ej fradrag) og modsvarende gevinst (ej skattepligtig) på koncernfordringer (begge selvstændigt lovhjemlet), og KPMG foreslår derfor, at kreditors ret til en modsvarende tilbageførsel af indtægtsførte renteindtægter præciseres/sikres ved lovhjemmel. Det anføres, at den skattemæssige usikkerhed på kreditorsiden, som ifølge KPMG i en årrække har gjort sig gældende for eftergivelse af gæld, der indeholder renter, herved vil være fjernet.

Kommentar Som KPMG anfører i henvendelsen af 2. december 2019, har Skatteministeriet i svaret på spørgsmål 1 bekræftet, at moderselskabet (kreditor) vil kunne få tilbagereguleret de indtægtsførte renter, i det omfang rentefradraget hos datterselskabet (debitor) nedsættes som følge af en rentefradragsbegrænsning efter ligningslovens § 5, stk. 9, hvilket ligeledes fremgår af Skatteministeriets notat af 30. november 1995.

Spørgsmålet er som anført af KPMG ikke reguleret i en specifik lovbestemmelse, men det anførte i notatet må anses for opfattelsen af praksis på området. Skatteministeriet vil i forlængelse af dette lovforslag se nærmere på, om der er behov for at præcisere lovgivningen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024