Louise Schack Elholm
svarer
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, i hvilket omfang lovforslaget vil sikre mere arbejdskraft og mere velkvalificeret arbejdskraft

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 76, Spørgsmål 70
Ministeren bedes oplyse, i hvilket omfang lovforslaget vil sikre mere arbejdskraft og mere velkvalificeret arbejdskraft, jf. ministerens udtalelse under 1. behandling: “Der er behov for mere arbejdskraft. Der er behov for mere velkvalificeret arbejdskraft. Det er det, vi sikrer nu.”
Svar fra søndag den 15. december 2019
Danmark har fået en ny regering og et nyt politisk flertal, som ønsker at sætte velfærd før skattelettelser, styrke de unges uddannelser, forbedre rammerne for den grønne omstilling mærkbart og forbedre hjælpen til syge og psykisk sårbare. Vi har meget klart sagt, at vi vil tilbagerulle den tidligere regerings skæve skattelettelser. Derfor tilbageruller vi den tidligere regerings milliardskattelettelse til nogle af landets rigeste familier og genindfører en ensartet bo- og gaveafgift på 15 pct.

Det betyder, at vi med finanslovsaftalen eksempelvis kan ansætte 1.000 flere sygeplejersker, at vi kan indføre minimumsnormeringer, styrke indsatsen for personer, som lever med psykiske lidelser og investere i uddannelse, så danske virksomheder og lønmodtagere rustes endnu bedre i kampen om vækst og arbejdspladser.

Det er afgørende for at fastholde vækst og arbejdspladser i Danmark, at vi i fremtiden kan tilbyde virksomhederne medarbejdere med de rigtige kvalifikationer og et højt fagligt niveau. Det er også det jeg hører, når jeg taler med virksomhedsledere og tillidsfolk ude i landet.

Alene i 2020 koster det 700 mio. kr. at stoppe VLAK-regeringens besparelser på uddannelser. Derfor tilbageruller vi den tidligere regerings milliardskattelettelse til nogle af landets rigeste familier og genindfører en ensartet bo- og gaveafgift på 15 pct., så afgiften bringes tilbage til niveauet inden nedsættelsen af afgiften i 2017.

Som socialdemokrat er det mit udgangspunkt, at vi skal sikre gode rammevilkår for erhvervslivet. Det er derfor vi med finanslovsaftalen prioriterer markant flere investeringer i uddannelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024