Louise Schack Elholm
svarer
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om at oversende den early warning som beslutningen om ophævelsen af formueskattekursen 2015 er baseret på

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 76, Spørgsmål 74
Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af samrådsspørgsmål A-G oversende den early warning som beslutningen om ophævelsen af formueskattekursen 2015 er baseret på?

Svar fra onsdag den 18. december 2019
Early warning-processen anvendes, når en af Skatteministeriets styrelser konstaterer risici for utilsigtet udnyttelse af lovgivningen og lignende, som giver anledning til en begrundet usikkerhed om hjemmelsgrundlaget. Det kan f.eks. være organiseret misbrug af skattelovgivningen eller skatteregler, der bruges i strid med lovgivers intentioner.

Når Skattestyrelsen sender en early warning til Skatteministeriets Departement, indeholder den ofte en redegørelse for tvistspørgsmål og vurderinger af verserende sager. Da processen er fortrolig, har Skattestyrelsen mulighed for at redegøre for, hvordan Skattestyrelsen argumenterer i verserende sager eller påtænker at ville argumentere, hvis en sag skulle opstå, herunder hvis en verserende sag skulle blive indbragt for domstolene. Ligeledes vil en early warning ofte indeholde en redegørelse for, hvordan Skattestyrelsen selv vurderer udfaldet af en sag om de pågældende tvistspørgsmål. Den early warning, der ligger til grund for ophævelsen af formueskattekursen, indeholder netop sådanne redegørelser.

Skattestyrelsens early warning egner sig på den baggrund ikke til at blive offentliggjort i dens helhed. En sådan offentliggørelse vurderes også at ville stride mod hensynet til at beskytte den fortrolige proces, hvorefter Skattestyrelsen har mulighed for at gøre Skatteministeriets Departement opmærksom på tilfælde, hvor der sker utilsigtet udnyttelse af lovgivningen.

Skattestyrelsens early warning vedrørende formueskattekursen vil derfor blive oversendt til Skatteudvalgets medlemmer i fortrolig form.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024