Louise Schack Elholm
svarer
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om EU-medholdelighed i tilfælde af lige successionsadgang for arvinger i og uden for Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 76, Spørgsmål 77
Er ministeren enig i, at spørgsmålet om EU-medholdelighed vil blive løst, hvis man skaber lige successionsadgang for arvinger i og uden for Danmark og i den forbindelse supplerer de gældende regler om havelågebeskatning, så disse også gælder, når aktier successionsoverdrages til arvinger i udlandet?

Svar fra onsdag den 18. december 2019
Spørgsmålet forstås som en opfølgning på svaret på spørgsmål 23, således at spørgsmålet nu er, om det er foreneligt med EU-retten, at et retskrav på værdifastsættelse efter aktieog goodwillcirkulærerne suppleres med, at der ved overdragelse til arvinger i udlandet samtidig skal ske exitbeskatning (”havelågebeskatning”), dvs. aktieavancebeskatning af overdrageren.

Regeringen har stor forståelse for behovet for forudsigelighed ved generationsskifte og har derfor aftalt med RV, SF, EL og ALT at nedsætte en ekspertgruppe med ekstern sagkyndig deltagelse, der skal komme med forslag til modeller, der kan sikre forudberegnelighed og gennemsigtighed ved værdiansættelsen i forbindelse med generationsskifte.

Det vil indgå i ekspertgruppens arbejde, om gruppens forslag til værdiansættelsesmodeller indeholder EU-retlige aspekter ved overdragelse til gavemodtagere og arvinger i udlandet, som der skal tages højde for i relation til kommende lovgivning.

Ekspertgruppen skal afgive sine anbefalinger senest medio 2021 med henblik på, at der kan gennemføres lovgivning i efteråret 2021.

Regeringen vil nu afvente ekspertgruppens anbefalinger og på grundlag heraf – og efter drøftelse med aftalepartierne – vurdere, hvilke lovgivningsinitiativer, der er nødvendige for i så høj grad som muligt at sikre gennemsigtighed og forudberegnelighed ved værdiansættelsen. Der vil i den forbindelse naturligvis også blive taget stilling til de EU-retlige spørgsmål, de anbefalede modeller måtte give anledning til.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024