Fatma Øktem
svarer
Astrid Krag

V: Hvilke initiativer vil regeringen tage for at hjælpe mænd, der bliver udsat for vold i nære relationer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 5

Vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil hjælpe mænd, der bliver udsat for vold i nære relationer?

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
Krag: Som led i aftalen om initiativer til sårbare og udsatte grupper i forbindelse med covid-19 har vi givet tre mio. kr. til Mandecentret

Med den store aftale på voldsområdet, som regeringen sammen med partierne bag finansloven for 2020 har prioriteret, afsættes midler til en række eksisterende ambulante tilbud og til udbredelsen af flere, som bl.a. kommer mænd, både voldsudsatte og voldsudøvere, til gavn.

Dertil findes i dag en række centre, hvor mænd udsat for vold kan få både rådgivning og ophold, som gør en stor indsats. I den aftale om initiativer til sårbare og udsatte grupper i forbindelse med COVID-19, som regeringen indgik med alle Folketingets partier den 25. april 2020, anerkender vi den indsats, Mandecentret gør, ved at give dem 3 mio. kr. til at kunne udvide deres rådgivning og etablere midlertidige nødpladser til voldsudsatte mænd i forbindelse med corona-krisen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024