Karina Adsbøl
svarer
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren er indstillet på at inkludere mænd i lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 8
Er ministeren indstillet på at inkludere mænd i lovforslaget? Ministeren bedes begrunde sin holdning.

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
”Er ministeren indstillet på at inkludere mænd i lovforslaget? Ministeren bedes begrunde sin holdning.” Svar:

L 173 sikrer en efterspurgt hjælp til kvinder, der er målgruppen for servicelovens §

109. Dette er i overensstemmelse med den økonomiske prioritering, som regeringen og partierne bag aftalen er blevet enige om.

Der henvises desuden til mit tidligere SOU alm. del – endeligt svar på spørgsmål 174, hvoraf fremgår, at de skønnede merudgifter for at sidestille mænds og kvinders ret til krisehjælp efter servicelovens §§ 109 og 110 beregnes til at udgøre i størrelsesordenen ca. 55-165 mio. kr. årligt afhængigt af antal børn og andelen, som søger hjælp. At tilføje mænd til målgruppen for tilbud efter servicelovens § 109 kan endvidere være forbundet med betydelige etableringsomkostninger, som ikke indgår i skønnet.

SOU alm. del – endeligt svar på spørgsmål 174 vedlægges som bilag 1.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024