Karina Adsbøl
svarer
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren kan uddybe sit svar på spørgsmål nr. 9; Er børn der møder op med far på et mandecenter berettiget til psykologhjælp på lige fod med børn, der møder op med mor på et krisecenter

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 11
Vil ministeren uddybe sit svar på spørgsmål nr. 9; Er børn der møder op med far på et mandecenter berettiget til psykologhjælp på lige fod med børn, der møder op med mor på et krisecenter?

Svar fra onsdag den 3. juni 2020
”Vil ministeren uddybe sit svar på spørgsmål nr. 9; Er børn der møder op med far på et mandecenter berettiget til psykologhjælp på lige fod med børn, der møder op med mor på et krisecenter?” Svar:

Som det fremgår af svar på spørgsmål nr. 9 til L 173, skal kommunalbestyrelsen efter servicelovens § 109, stk. 8, tilbyde børn, som ledsager deres mor under et ophold på et krisecenter, psykologbehandling. Der gælder ikke tilsvarende for børn, der sammen med deres far tager ophold på et tilbud efter servicelovens § 110.

Jeg henviser endvidere til, at det af svaret på spørgsmål nr. 9 til L 173 fremgår, at kommunen altid har pligt til at reagere og give særlig hjælp og støtte, når de får kendskab til et barn, der lever i hjem med vold – uanset om volden er rettet direkte mod barnet eller foregår mellem de voksne med barnet eller den unge som vidne.

Det bemærkes, at fagpersoner, herunder personer der er beskæftiget ved mandekrisecentre, er omfattet af den såkaldte skærpede underretningspligt. Det betyder, at fagpersonen har pligt til at underrette kommunen, hvis vedkommende får kendskab til eller grund til at antage, at et barn eller en ung under 18 år kan have behov for særlig støtte. Når kommunen modtager en underretning, skal kommunen undersøge barnets forhold nærmere og vurdere, om det må antages, at barnet eller den unge trænger til særlig støtte efter lov om social service, herunder fx psykologbehandling.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024