Carsten Kissmeyer
svarer
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om det er rimeligt og ideelt, at landbruget og den enkelte landmand hverken kompenseres eller godskrives for den beregningsmæssige bonus

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 148, Spørgsmål 31
Mener ministeren, det er rimeligt og ideelt, at landbruget og den enkelte landmand hverken kompenseres eller godskrives for den beregningsmæssige bonus, når bonussen netop tilfalder på baggrund af landbrugets forbedrede landbrugs- og husdyrgødningsforvaltning?

Svar fra onsdag den 14. april 2021
Bonussen for forbedret landbrugs- og husdyrgødningsforvaltning følger af VE IIdirektivet, og den er beregnet ud fra forskellen mellem den drivhusgasemission, der finder sted ved lagring af uafgasset husdyrgødning sammenlignet med lagring af afgasset husdyrgødning. Bonussen opstår altså som et resultat af, at husdyrgødningen anvendes til biogasproduktion.

En eventuel merværdi, som der med bonussen tillægges biogas lavet af husdyrgødning, forventes at indgå som en forhandlingsparameter, når der indgås leveranceaftaler mellem leverandørerne af gylle og biogasanlægget.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024