Carsten Kissmeyer
svarer
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om landbruget bør kompenseres eller godskrives for reduktionen i anden sammenhæng som resultat af senere forhandlinger og aftaler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 148, Spørgsmål 32
Mener ministeren, at landbruget bør kompenseres eller godskrives for reduktionen i anden sammenhæng som resultat af senere forhandlinger og aftaler? I bekræftende fald, hvordan mener ministeren, at en sådan kompensation eller godskrivning kan og bør indfries?

Svar fra onsdag den 14. april 2021
I kommende forhandlinger om landbrugets grønne omstilling og herunder landbrugets klimabidrag forventes der bl.a. at være fokus på landbrugets bidrag til opnåelse af den nationale 70 pct.-målsætning, der har ophæng i den nationale klimaopgørelse, som indrapporteres til FN. De drivhusgasbesparelser, der indrapporteres til FN, adskiller sig fra den C 2 e-fortrængning, der fremgår af VE IIdirektivet. Implementeringen af VE II-direktivet ændrer ikke på den drivhusgasreduktion, som følger af at afgasse gylle til biogasformål, der opgøres i det nationale klimaregnskab.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024