Katarina Ammitzbøll
svarer
Dan Jørgensen

Katarina Ammitzbøll (K) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om sikring af, at en stram tidsfrist for netselskabernes ansøgning af omkostninger afholdt i 2021 ikke skubber en regning over på de almindelige forbrugere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 20
Lovforslaget skaber usikkerhed om muligheden for, at netselskaberne kan få dækket de omkostninger, der er forbundet med nettilslutning af VE-anlæg under udligningsordningen. En meget stram tidsfrist for ansøgning af omkostninger afholdt i 2021 er fastholdt.

Overgangsbestemmelsen i § 6, stk. 4, er alene justeret, så det fremgår, at ansøgningsfristerne for udligning knytter sig til anlæg, der er nettilsluttet i 2021 eller tidligere. Den stramme tidsfrist risikerer derfor at skubbe en regning over på de almindelige forbrugere.

Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at dette ikke sker?

Svar fra fredag den 3. december 2021
Det har siden implementeringsplanen af 21. december 2020 været kendt, at udligningsordningen vil blive afskaffet ved udgangen af 2021. Fristen herfor den 3. januar 2022 er fastsat under hensyn til afslutning af PSO-regnskabet.

Branchen har dog gjort opmærksom på, at fristerne i lovforslaget, herunder fristen d. 3. januar 2022, kan skabe situationer, hvor omkostninger til nettilslutning af VEanlæg hverken kan blive dækket af den nuværende udligningsordning eller kompensationsordningen. Jeg har i tidligere besvarelser af spørgsmål til L 53 fremhævet, at Energistyrelsen er i dialog med branchen og afsøger mulig løsninger.

Jeg kan i forlængelse heraf oplyse, at der nu er fundet en løsning, og at jeg på den baggrund vil fremsætte et ændringsforslag til L53, hvormed fristen den 3. januar 2022 forlænges. For en nærmere gennemgang heraf kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 23.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024