Stinus Lindgreen
svarer
Magnus Heunicke

Stinus Lindgreen (R) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, hvordan lovforslaget forholder sig til de nært forestående forhandlinger om organiseringen af det specialiserede socialområde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 4
Kan ministeren redegøre for, hvordan lovforslaget forholder sig til de nært forestående forhandlinger om organiseringen af det specialiserede socialområde?

Svar fra onsdag den 8. december 2021
”Kan ministeren redegøre for, hvordan lovforslaget forholder sig til de nært forestående forhandlinger om organiseringen af det specialiserede socialområde?” Svar:

Lovforslaget indeholder ændringer, som skal fjerne en konkret barriere i forhold til højt specialiserede sociale botilbud m.v. Det sker på baggrund af en vurdering af, at manglende mulighed for at opkræve mellemkommunal refusion for kommunale sundhedsydelser kan udgøre en barriere for etablering og fastholdelse af specialiserede sociale botilbud.

Jeg har herudover indhentet bidrag til besvarelsen fra Social- og Ældreministeriet, som har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:

”Som led i evalueringen af det specialiserede socialområde udarbejdes en række forskellige afdækninger og analyser, herunder også af de økonomiske rammer på det specialiserede socialområde, som regeringen vil forholde sig til i forbindelse med et endeligt udspil.”
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024