Carsten Kissmeyer
svarer
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om teknisk bistand til et ændringsforslag til lovforslagets § 6, stk. 5 som tilpasser ansøgningsfristerne i bestemmelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 30
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag til lovforslagets § 6, stk. 5 som tilpasser ansøgningsfristerne i bestemmelsen, således at alle omkostninger hos netselskaber forbundet med nettilslutning af VE-anlæg senest den 31. december 2022 dækkes af enten udligningsordningen eller kompensationsordningen? Ændringsforslaget bedes udarbejdet så det er i overensstemmelse med den politiske aftale om overgangsordning for tarifudligningsordningen fra december 2020.

Svar fra fredag den 3. december 2021
Branchen har gjort opmærksom på, at fristerne i lovforslaget kan skabe situationer, hvor omkostninger til nettilslutning af VE-anlæg hverken kan blive dækket af den nuværende udligningsordning eller kompensationsordningen.

Jeg kan oplyse, at der nu er fundet en løsning, så netvirksomhederne kan opnå dækning for deres omkostninger relateret til nettilslutning frem til den 1. januar 2023.

Løsningen forslås implementeret ved et ændringsforslag til L 53, et revideret udkast til bekendtgørelse for kompensationsordningen samt min udtalelse om justering af lovforslagets bemærkninger, som jeg har bedt udvalget om at optage i betænkningen. I forhold til det ændringsforslag, der er efterspurgt med ovenstående spørgsmål 30, vil jeg derfor henvise til denne løsning og hertil hørende ændringsforslag til L 53. For nærmere uddybning af løsningen vil jeg henvise til mit svar på spørgsmål 23.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024