Christian Juhl
svarer
Flemming Møller Mortensen

Christian Juhl (EL) spørger ministeren for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, om baggrunden for, at man uden varsel har fjernet oplysningsmidler og lukket magasinet »360 grader«

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 2
Hvad er baggrunden for, at man uden varsel har fjernet oplysningsmidler og lukket maga­

sinet »360 grader«? Giver omlægningen af oplysningsindsatsen ministeren mulighed for i højere grad uvarslet at lukke puljer og aktiviteter?

Svar fra mandag den 20. december 2021
Jeg vil gerne starte med at slå fast, at regeringen ikke har fjernet midler fra det vigtige oplysnings- og engagementsarbejde, der er en helt central del af det danske udviklingssamarbejde. Tværtimod er der tale om en opprioritering af arbejdet.

Det indgår i den udviklingspolitiske strategi, Fælles om Verden, at vi skal inddrage og engagere hele Danmark i udviklingssamarbejdet. Magasinet 360 havde primært fat i læsere, der allerede var positivt indstillede og interesserede i udviklingssamarbejdet. Derfor var der behov for at gentænke mediets målgrupper.

Ift. suspenderingen af Danidas Oplysningsbevilling og baggrunden herfor henviser jeg til L 83 spm. 1.

Jeg har ingen interesse eller intentioner om at lukke puljer og aktiviteter uden varsel. Det er heller ikke intentionen med omlægningen af oplysningsindsatsen. Jeg vil, som jeg også tidligere har gjort, inddrage relevante partnere og interessenter i arbejdet med oplysning og engagement fremadrettet.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024