Christian Juhl
svarer
Flemming Møller Mortensen

Christian Juhl (EL) spørger ministeren for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, om man inddrager de relevante folk og fastholder et armslængdeprincip i forhold til oplysnings- og engagementsaktiviteter, når oplysningsudvalget nedlægges

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 3
Hvordan vil ministeren sikre, at man inddrager de relevante folk, og fastholder et armslængdeprincip i forhold til oplysnings- og engagementsaktiviteter, når oplysningsudvalget nedlægges?

Svar fra mandag den 20. december 2021
De nye oplysnings- og engagementsaktiviteter skal inddrage kvalificerede faglige inputs og administreres ud fra et armslængdeprincip.

Der vil fremadrettet være to puljer, som danske organisationer kan søge og Engagementspuljen), dels en pulje for engagement af unge under uddannelse (GLOBUS-puljen).

Begge puljer vil bygge på et klart armslængdeprincip, idet de administreres af eksterne puljeforvaltere – og ikke af Udenrigsministeriet og et udvalg udpeget af ministeren.

Puljeforvalterne skal begge nedsætte bevillingsudvalg, som samler de kompetencer, der er nødvendige for at vurdere ansøgningers kvalitet og støtteværdighed. Kravene til bevillingsudvalgets sammensætning er beskrevet i udbudsdokumenterne og i den kontrakt, der indgås med puljeforvalteren. Og posterne som udvalgsmedlemmer vil blive annonceret og kan søges af alle, der mener, de besidder de efterspurgte kompetencer.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024