Hans Andersen
svarer
Peter Hummelgaard

Hans Andersen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren vil redegøre for forbruget af midlerne i puljen fordelt på kommunerne indtil nu i 2021 og oplyse, hvad det forventede forbrug vil være i 2021

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 66, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for forbruget af midlerne i puljen fordelt på kommunerne indtil nu i 2021 og oplyse, hvad det forventede forbrug vil være i 2021? Ministeren bedes endvidere med henblik på at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag i relation til lovforslaget sik­

re, at kommunerne indrapporterer deres foreløbige brug af puljen eller deres forventede brug af puljen i 2021.

Svar fra tirsdag den 7. december 2021
”Vil ministeren redegøre for forbruget af midlerne i puljen fordelt på kommunerne indtil nu i 2021 og oplyse, hvad det forventede forbrug vil være i 2021? Ministeren bedes endvidere med henblik på at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag i relation til lovforslaget sikre, at kommunerne indrapporterer deres foreløbige brug af puljen eller deres forventede brug af puljen i 2021.” Svar:

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) oplyser, at kommunerne, der har fået del i puljen i 2021, aflægger regnskab senest 1. april 2022. Indtil da er det ikke muligt at sige noget definitivt om kommunernes forbrug inden for puljen.

STAR er i løbende dialog med kommunerne omkring deres forbrug, og det er på baggrund af den dialog, at vi med lovforslaget foreslår at flytte 15 mio. kr. til 2022, så vi også kan sikre ledige fra minkerhvervet og følgeerhverv en ret til uddannelse i 2022.

Jeg synes fortsat, at det er en god idé, at kommunerne kun skal regnskabsaflægge en gang, når de har igangsat de sidste uddannelsesforløb, og puljen i 2021 er afsluttet. Det gør, at kommunerne ikke bliver bebyrdet med yderligere administrativt arbejde.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024