Karina Lorentzen Dehnhardt
svarer
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om teknisk bistand til et ændringsforslag, der udtrykkeligt sikrer, at Den Særlige Nationale Efterforskningsenhed (NSK) er enekompetent til at behandle sager vedrørende straffelovens § 110 c, stk. 3 og således vil behandle sager som f.eks. Dan Bunkering, med mindre sagen behandles af PET

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 14, Spørgsmål 6
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der udtrykkeligt sikrer, at Den Særlige Nationale Efterforskningsenhed (NSK) er enekompetent til at behandle sager vedrørende straffelovens § 110 c, stk. 3 og således vil behandle sager som f.eks. Dan Bunkering, med mindre sagen behandles af PET?

Svar fra onsdag den 8. december 2021
Jeg er enig i, at National Enhed for Særlig Kriminalitet fremadrettet skal behandle sager om overtrædelse af straffelovens § 110 c (sanktionssager), medmindre sagen behandles af Politiets Efterretningstjeneste.

Jeg kan derfor støtte et ændringsforslag som foreslået.

Et sådan ændringsforslag vil kunne udformes på følgende måde, idet det bemærkes, at ændringsforslaget vedrører straffelovens § 110 c (sanktionssager) i det hele taget og ikke alene § 110 c, stk. 3, om overtrædelse af EUsanktioner:

Side 2/4 Ændringsforslag til Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, hvidvaskloven og forskellige andre love (Implementering af initiativer i aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023, herunder etablering af National Enhed for Særlig Kriminalitet) (L 14) ndringsforslag Af…, tiltrådt af:…

»Sager efter straffelovens § 110 c anses for omfattet af 1. pkt., medmindre sagen behandles af Politiets Efterretningstjeneste.«

[Eksplicit henvisning til straffelovens 110 c om sanktionssager]

Bemærkninger Til § 2 Til nr. x Efter den forslåede bestemmelse i retsplejelovens § 110 a, stk. 1, varetager National Enhed for Særlig Kriminalitet for hele landet efterforskningen og strafforfølgningen af forbrydelser, hvor der er grund til at antage, at overtrædelsen har et særligt betydeligt omfang, er et led i organiseret kriminalitet, indebærer kompleks samarbejde med udenlandske retshåndhævende myndigheder, er udført ved anvendelse af særegne metoder eller på anden måde er af særlig kvalificeret karakter.

Med ændringsforslaget forslås det at indsætte et nyt 2. pkt. i bestemmelsen, hvoraf det eksplicit fremgår, at sanktionssager efter straffelovens § 110 c anses for omfattet af 1. pkt., medmindre sagen behandles af Politiets Efterretningstjeneste.

Side 3/4 Dermed vil det eksplicit fremgå af bestemmelsen, at NSK er enekompetent til at behandle denne type sager, medmindre sagen behandles af PET.

Side 4/
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024