Martin Geertsen
svarer
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om redegørelse for lovforslagets betydning for borgernes frie valg

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 9
Ministeren bedes redegøre for lovforslagets betydning for borgernes frie valg, og om lovforslaget påvirker kommunernes økonomiske incitamenter til at visitere til private eller selvejende tilbud?

Svar fra fredag den 10. december 2021
”Ministeren bedes redegøre for lovforslagets betydning for borgernes frie valg, og om lovforslaget påvirker kommunernes økonomiske incitamenter til at visitere til private eller selvejende tilbud?” Svar:

Med lovforslaget etableres mulighed for mellemkommunal refusion for udgifter til kommunale sundhedsydelser, der leveres til borgere på specialiserede sociale botilbud m.v., der efter medvirken af en anden kommune eller anden offentlig myndighed har ophold eller bopæl i kommunen på et anbringelsessted efter servicelovens § 66, på et botilbud efter servicelovens §§ 107-110 eller på et botilbudslignende tilbud omfattet af socialtilsynslovens § 4, stk. 1, nr. 3.

Den foreslåede ordning omfatter både offentlige, private og selvejende specialiserede sociale botilbud m.v., og lovforslaget påvirker derved ikke kommunernes økonomiske incitamenter i forhold til at skelne mellem tilbud på baggrund sektor.

Den foreslåede ordning for mellemkommunal refusion omfatter også borgere, der har benyttet retten til frit valg ved valg af specialiseret socialt botilbud m.v. Hertil bemærkes, at der altid vil have været en kommune involveret, før en borger kan gøre brug af sin flytteret, jf. servicelovens § 108, stk. 2.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024