Hans Andersen
svarer
Peter Hummelgaard

Hans Andersen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvorfor der fortsat er krav om, at forældre, der ønsker at gøre brug af muligheden for midlertidig ret til dagpenge ved pasning af børn som følge af covid-19, ikke har mulighed for afspadsering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 98, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorfor der fortsat er krav om, at forældre, der ønsker at gøre brug af muligheden for midlertidig ret til dagpenge ved pasning af børn som følge af covid-19, ikke har mulighed for afspadsering?

Svar fra onsdag den 8. december 2021
Genindførelse af ordningen med barselsdagpenge til forældre til hjemsendte børn som følge af covid-19 er aftalt med arbejdsmarkedets parter den 23.november 2021. Det følger af aftalen, at forældrene fortsat skal have anvendt afspadsering for at kunne blive omfattet af ordningen.

Til gengæld er et element i aftalen, at forældre ikke skal anvende deres barns sygedag samt omsorgsdage for at blive omfattet af ordningen. Det var et krav under 1. og 2. bølge af covid-19.

Det skyldes bl.a., at de overenskomstbestemte fraværsrettigheder stillede forældre ulige, alt efter, hvilken overenskomst de var dækket af. Hvis man fx havde ret til barns 1. og 2. sygedag, skulle man have anvendt dem, mens andre kunne få direkte adgang til ordningen, hvis de ikke havde sådanne overenskomstbestemte rettigheder.

2021-107
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024