Lars Boje Mathiesen
svarer
Peter Hummelgaard

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om en opdatering af det økonomiske skøn forbundet med lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 98, Spørgsmål 3
Vil ministeren på baggrund af de nye retningslinjer for Sundhedsstyrelsen i relation til Omikron-variant og de af ministeren stillede ændringsforslag, jf. L 98 – bilag 4, opdatere det økonomiske skøn forbundet med lovforslaget?

Svar fra onsdag den 8. december 2021
Med lovforslaget indføres en udvidet ret for arbejdsgiver til refusion og for selvstændige til sygedagpenge som følge af COVID-19 samt en midlertidig ret til dagpenge efter barselsloven for lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende, der er forældre til et barn, der som følge af et eller flere konkrete COVID-19 smittetilfælde i dagtilbuddet, skolen eller institutionen m.v. hjemsendes, eller er forældre til et barn, der er konstateret smittet med COVID-19.

Udgifterne til de to ordninger afhænger af udviklingen i COVID-19, herunder den aktuelle smittesituation samt anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne. De økonomiske konsekvenser er derfor behæftet med markant usikkerhed. Udviklingen af den nye Omikron-variant bidrager i sagens natur til denne usikkerhed.

På nuværende tidspunkt vurderer Beskæftigelsesministeriet dog ikke, at de nye retningslinjer fra sundhedsmyndighederne giver anledning til at opdatere det økonomiske skøn forbundet med lovforslaget. Det skyldes, at de økonomiske konsekvenser er baseret på en samlet vurdering af udviklingen i smitte med COVID-19 samt anbefalingerne om isolation fra sundhedsmyndighederne i perioden 23. november 2021 til 28. februar 2022. Der er således forsøgt taget højde for, at der løbende vil være en udvikling i smitteniveauet og sundhedsmyndighederne anbefalinger. På det nuværende grundlag er det derfor Beskæftigelsesministeriets vurdering, at der ikke er behov for at opdatere skønnet.

Hertil vil jeg også bemærke, at sundhedsmyndighederne d. 7. december 2021 har revideret deres retningslinjer for opsporing og håndtering af nære kontakter, så anbefalingen om isolation og test af de nære kontakters nære kontakter i relation til Omikron-varianten bortfalder.

2021-10741 Regeringen følger udviklingen i COVID-19 tæt og vurderer løbende på baggrund af anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne, om det er nødvendigt at indføre restrektioner for at inddæmme smitten med COVID-19.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024