Mette Thiesen
svarer
Kaare Dybvad Bek

Mette Thiesen (NB) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, om teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, at et parti der er opstillingsberettiget, og som er repræsenteret i Folketinget, vil få en større bøde end partier der ikke er repræsenteret i Folketinget m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 25, Spørgsmål 4
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, at et parti der er opstillingsberettiget, og som er repræsenteret i Folketinget, vil få en større bøde end partier der ikke er repræsenteret i Folketinget, da man derved vil sikre en større ligestilling og da det må anses for en skærpende omstændighed at et parti der modtager partistøtte overtræder loven?

Svar fra mandag den 13. december 2021
”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, at et parti der er opstillingsberettiget, og som er repræsenteret i Folketinget, vil få en større bøde end partier der ikke er repræsenteret i Folketinget, da man derved vil sikre en større ligestilling og da det må anses for en skærpende omstændighed at et parti der modtager partistøtte overtræder loven?” Svar:

Som ønsket vedlægges udkast til et ændringsforslag med det nævnte indhold.

Af de grunde, der fremgår af mit svar på BOU L 25 – spm. 2, kan jeg ikke støtte ændringsforslaget.

Opmærksomheden henledes på, at ændringsforslaget alene omfatter straffen for betaling for vælgererklæringer med henblik på opstilling til valg til Folketinget og ikke til Europa-Parlamentet.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024