Udvalget
svarer
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om at kommentere materialet fra F&P

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 118, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere materialet fra F&P, jf. L 118 - bilag 3?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
Jeg bakker selvfølgelig op om forsikrings- og pensionsselskabernes ønske om at bidrage til investeringer i den grønne omstilling.

Derfor støtter jeg, at det både med de gældende og de foreslåede regler er fuldt ud muligt for forsikrings- og pensionsselskaber at investere i virksomheder, der driver industriel skovdrift. Investeringsreglerne (herunder særligt det såkaldte prudent person-princip) giver således mulighed for at investere i skov, der drives industrielt. Det er dermed op til selskaberne, hvor mange midler der forsvarligt kan investeres i skov, så længe det er i tråd med investeringsstrategien m Pensionsselskaberne kan derfor både i dag og i fremtiden tilbyde kunderne, at deres midler investeres i bl.a. skov, og at de dermed bidrager til den grønne omstilling med deres pensionsopsparing.

Forsikring & Pension (F&P) ønsker med sit ændringsforslag, at det både skal være mulig for forsikrings- og pensionsselskaber at investere i og drive skov industrielt i et datterselskab som såkaldt accessorisk servicevirksomhed. Det afhænger af, om det er muligt inden for EU-reglerne, da drift af virksomhed i et datterselskab indebærer andre risici mv., fordi et datterselskab indgår i driften af koncernen. Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål 7 ad L 118.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024