Torsten Schack Pedersen
svarer
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvilke elementer i lovforslaget der indebærer ekstra omkostninger og byrder for erhvervslivet og det nærmere indhold heraf samt regeringens begrundelse for disse forslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 118, Spørgsmål 5
Vil ministeren redegøre for, hvilke elementer i lovforslaget der indebærer ekstra omkostninger og byrder for erhvervslivet og det nærmere indhold heraf samt regeringens begrundelse for disse forslag?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
Lovforslaget indeholder fire ændringer, der indebærer administrative konsekvenser m Med lovforslaget foreslås det, at investeringsforeninger og investeringsforvaltningsselskaber omfattet af hhv. lov om investeringsforeninger og lov om forvaltere af alternative investeringsfonde skal tage hensyn til bæredygtighedsrisici som led i deres virksomhedsstyring. Lovforslaget implementerer derved EU-Kommissionens delegerede direktiv om bæredygtighedsrisici og bæredygtighedsfaktorer, der skal tages hensyn til i institutter for kollektiv investering i værdipapirer. Det vurderes, at reglen vil medføre mindre byrder for erhvervslivet.

Det foreslås med lovforslaget, at ejendomskreditselskaber skal dokumentere, at de har en forretningsgang for kreditværdighedsvurdering for at få tilladelse. Kravet pålægges virksomheder, der ansøger om tilladelse som ejendomskreditselskab og virksomheder, der allerede har tilladelse. Lovforslaget implementerer bestemmelser i boligkreditdirektivet. Det vurderes, at reglen vil medføre mindre byrder for erhvervslivet.

Det foreslås, at forsikringsselskaber vil skulle opføre, samt eje og drive fast ejendom og infrastruktur, omfattende tekniske anlæg, transportanlæg og bygningsanlæg, i et datterselskab frem for i selve forsikringsselskabet. De økonomiske konsekvenser heraf er ikke kvantificerbare, da det ikke er kendt hvor mange selskaber, der fremadrettet vil opføre, eje og drive fast ejendom og infrastruktur i et datterselskab. Derudover vil de økonomiske konsekvenser afhænge af hvilken selskabstype der vælges (f.eks. ApS eller A/S). De forsikringsselskaber, der ved lovens ikrafttrædelse allerede driver anden tilladt virksomhed bestående i opførelse, eje og drift af fast ejendom og infrastruktur omfattende tekniske anlæg, transportanlæg og bygningsanlæg efter de hidtil gældende regler, kan fortsætte med at drive den pågældende virksomhed i selskabet. Lovforslaget har baggrund i den bagvedlæggende EU-regulering.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk Det foreslås, at penge- og realkreditinstitutter samt fondsmæglerselskaber samlet skal betale yderligere 850.000 kr. i afgift til Finanstilsynet. Afgiften er fordelt på virksomhederne. Virksomhederne pålægges den forøgede afgift som konsekvens af, at Finanstilsynet fik øget bevilling ved Finansloven af 2021. Den øgede bevilling er begrundet i en øget arbejdsbyrde i forbindelse med implementeringen af nye regler om afvikling- og genopretning for de pågældende virksomheder i EU-reguleringen, navnlig BRRD II.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024