Aaja Chemnitz Driefer
svarer
Peter Hummelgaard

Aaja Chemnitz (IA) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om lovforslaget vil kunne sættes i kraft for Grønland med de ændringer, som grønlandske forhold tilsiger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 50, Spørgsmål 4
Vil lovforslaget kunne sættes i kraft for Grønland med de ændringer, som grønlandske forhold tilsiger?

Svar fra onsdag den 12. april 2023
1.

Den foreslåede lov vil ikke kunne sættes i kraft for Grønland. Baggrunden herfor er, at der gælder en kriminallov for Grønland og en retsplejelov for Grønland. Hvis de ændringer af straffeloven og retsplejeloven, der foreslås med lovforslaget, skal gennemføres for Grønland, vil det skulle ske ved en ændring af kriminalloven og retsplejeloven for Grønland.

2.

Det er en prioritet for regeringen at udvikle de danske ansvarsområder i Grønland, og regeringen vil i fællesskab med Naalakkersuisut arbejde for, at standarden på danske ansvarsområder følger standarden i Danmark med de ændringer, som de grønlandske forhold tilsiger. Det er endvidere en prioritet for regeringen, at lovgivningen på danske ansvarsområder opdateres.

Ændringer af straffeloven, retsplejeloven og straffuldbyrdelsesloven, der vedtages i en folketingssamling, forelægges efterfølgende Rådet for Grønlands Retsvæsen med henblik på rådets faglige vurdering af, om lovændringerne er egnede til at blive gennemført for Grønland.

De ændringer af straffeloven og retsplejeloven, der foreslås med lovforslaget, har endnu ikke været forelagt for Rådet i Grønlands Retsvæsen, da ændringerne ikke er vedtaget endnu.

Imidlertid har Naalakkersuisut allerede anmodet Justitsministeriet om at prioritere udarbejdelse af et lovforslag med en bestemmelse om grooming og andre ændringer af kriminalloven med udgangspunkt i lovforslaget. Ministeriet er i færd med at udarbejde et udkast til et sådant lovforslag, som forventes forelagt det grønlandske selvstyre i løbet af sommeren.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024