Karina Adsbøl
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Karina Adsbøl (DD) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren kan bekræfte, at det er forventningen, at flere personer end normalt benytter sig af muligheden for at aktivere hjælpen efter den nye bestemmelse i § 117 a det første år efter lovens ikrafttræden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 3
Kan ministeren bekræfte, at det er forventningen, at flere personer end normalt benytter sig af muligheden for at aktivere hjælpen efter den nye bestemmelse i § 117 a det første år efter lovens ikrafttræden, da det må formodes, at der er en gruppe, som sandsynligvis ville have aktiveret hjælpen før lovens ikrafttræden, samtidig med at de nytilkomne til målgruppen ligger på det faste forventende niveau?

Svar fra tirsdag den 11. april 2023
”Kan ministeren bekræfte, at det er forventningen, at flere personer end normalt benytter sig af muligheden for at aktivere hjælpen efter den nye bestemmelse i § 117 a det første år efter lovens ikrafttræden, da det må formodes, at der er en gruppe, som sandsynligvis ville have aktiveret hjælpen før lovens ikrafttræden, samtidig med at de nytilkomne til målgruppen ligger på det faste forventende niveau?” Svar:

Den nye foreslåede bestemmelse efter § 117 a retter sig mod borgere, der henvender sig til kommunen umiddelbart efter, at de har fået konstateret en hastigt fremadskridende sygdom. De borgere, der allerede har en hastigt fremadskridende sygdom inden § 117 a træder i kraft, må forventes allerede i høj grad at have fået hjælp fra kommunen, da kommunen er forpligtet til at behandle ansøgninger og spørgsmål om hjælp i forhold til alle de muligheder, der findes for at give hjælp efter den sociale lovgivning.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024