Udvalget
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministerens kommentar til henvendelsen af 30/3-23 fra Muskelsvindfonden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 7
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 30. marts 2023 fra Muskelsvindfonden, jf. L 63 - bilag 5.

Svar fra mandag den 3. april 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 30. marts 2023 fra Muskelsvindfonden, jf. L 63 - bilag 5.” Svar:

Jeg vil gerne kvittere for Muskelsvindfondens og Torben Mikkelsens henvendelse af 30. marts 2023 og understrege, at jeg utvetydigt deler den store glæde, som det er, at L 63 fremadrettet vil sikre, at borgere med hastigt fremadskridende sygdomme sikres hurtig og fleksibel hjælp med det samme, når de henvender sig til kommunen og anmoder om hjælp og støtte.

L 63 er med andre ord en sejr for borgere med en hastigt fremadskridende sygdom, som det også fremgår af henvendelsen. For selvfølgelig skal borgere, der er ramt af en hastigt fremadskridende sygdom, og dermed har fået forkortet deres levetid, ikke slås med uhensigtsmæssige lange sagsbehandlingsforløb i kommunen. I stedet skal de tilbydes hurtig og fleksibel hjælp, så man f.eks. kan bruge den sidste tid med familie og dem, man holder af.

Jeg vil med stor interesse se frem til at følge, hvordan den nye bestemmelse kommer ud at virke i praksis, når bestemmelsen er trådt i kraft.

Jeg er meget interesseret i at høre, hvilke erfaringer de forskellige aktører, der har været i berøring med bestemmelsen, har haft med den, når bestemmelsen er implementeret i praksis.

I den forbindelse vil jeg også gerne kvittere for Muskelsvindfondens arbejde på området for borgere med en hastigt fremadskridende sygdom og ser frem til den fortsatte dialog om at udvikle området generelt.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024