Udvalget
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministerens kommentar til henvendelsen af 20/4-23 fra Hjem til Alle alliancen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 64, Spørgsmål 28
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 20. april 2023 fra Hjem til Alle alliancen, jf. L 64 - bilag 5?

Svar fra tirsdag den 25. april 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 20. april 2023 fra Hjem til Alle alliancen, jf. L 64 - bilag 5?” Svar:

Formålet med L 64 er at sikre, at mennesker i hjemløshed i langt videre omfang end det er tilfældet i dag får en permanent bolig. Jeg vil have ryddet de barrierer der må være herfor af vejen.

Derfor åbner jeg med et ændringsforslag til L 64 for, at der etableres udslusningsboliger i private udlejningsboliger.

Målgruppen for udslusningsboliger er personer med betydelig nedsat psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, som har brug for hjælp til at opnå og fastholde en – som udgangspunkt – permanent bolig.

Der er i lovgivningen en erkendelse af, at det ikke er sikkert, at det lykkes for borgere i målgruppen at opretholde en bolig på egen hånd. Derfor er der åbnet for, at lejeaftalen kan opsiges inden udslusningsperioden ophører, hvis kommunalbestyrelsen stiller en bolig til rådighed i en boform efter lov om social service. Hensigten hermed er bl.a., at lejere i udslusningsboliger, i stedet for at blive sat ud uden at have et andet sted at bo, får den rette hjælp i tide.

Det er dog som udgangspunkt kun personer, der kan forventes at blive i stand til at betale huslejen og opretholde boligen ved egen hjælp i løbet af udslusningsperioden, som skal anvises til en udslusningsbolig.

Det kan afslutningsvis tilføjes, at der i ændringsforslaget lægges op til, at de gældende regler for kommunal anvisning til private udlejere, også kommer til at gælde ved aftaler om udslusningsboliger. Det vil bl.a. sige, at udlejeren vil kunne modtage godtgørelse fra kommunalbestyrelsen, som staten kan refundere en del af inden for en allerede afsat økonomisk ramme.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024