Niels Flemming Hansen
svarer
Jeppe Bruus

Niels Flemming Hansen (K) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at redegøre for forslaget som EU-Kommissionen den 4. maj 2023 har fremsat, der fastsætter CO2-emissionsklasser for lastbilvogntog, der benytter påhængs- og sættevogne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 74, Spørgsmål 83
EU-Kommissionen har 4. maj 2023 fremsat et forslag, der fastsætter CO2-emissionsklasser for lastbilvogntog, der benytter påhængs- og sættevogne. Kan ministeren redegøre for forslaget, og hvilken betydning det får for vejafgiften for lastbiler i Danmark?

Svar fra onsdag den 17. maj 2023
Jeg har til brug for besvarelsen, indhentet bidrag fra Transportministeriet, som jeg kan henholde mig til:

”Formålet med Europa-Kommissionens forslag er på længere sigt at gøre det muligt for medlemsstaterne af differentiere satserne i vejafgiftsordninger, så der tages hensyn til, hvilken type trailer køretøjet anvender.

Forslaget er ved at blive analyseret. Når forslaget er analyseret, vil der blive udformet en dansk holdning hertil.”
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024