Louise Brown
svarer
Sophie Løhde

Louise Brown (LA) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om dokumentation for ministerens påstand om, at ”vi oplever at en stigende andel af vores børn og unge desværre også har fået erfaring med det her opvarmet tobak”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 123, Spørgsmål 6
Hvilken dokumentation har ministeren for sin påstand om, at ”vi oplever at en stigende andel af vores børn og unge desværre også har fået erfaring med det her opvarmet tobak”, således som ministeren erklærede under 1. behandling af L 123 den 9/5-23?

Svar fra tirsdag den 23. maj 2023
”Hvilken dokumentation har ministeren for sin påstand om, at ”vi oplever at en stigende andel af vores børn og unge desværre også har fået erfaring med det her opvarmet tobak”, således som ministeren erklærede under 1. behandling af L 123 den en undersøgelse af tobak, adfærd og regler er en tilbagevendende opgørelse blandt 15-29-årige, der bl.a. præsenterer det aktuelle forbrug af en række forskellige tobaks- og nikotinprodukter.

Af den seneste undersøgelse fremgår det, at der er en stigende andel af 15-29-årige, som har erfaring med opvarmet tobak. I 2020 havde 3,9 % af respondenterne erfaring med opvarmet tobak og i 2022 var det steget til 5,9 %. Med erfaring henvises til andelen, som ryger opvarmet tobak dagligt eller lejlighedsvist, og som tidligere har røget opvarmet tobak eller har prøvet at ryge det.

Jeg kan herudover henvise til mit svar på SUU L 123 spm. 1 og 4.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024